chrome firefox opera safari iexplorer

Солістці опери нагадали, що зарплату їй платить держава та запропонували звільнитися

06 вересня 2013 о 15:17

У Національній опері України вважають неприпустимими висловлювання солістки Катерини Абдулліної про «бидлячі українські школи». 

Про це заявив головний режисер театру Анатолій Солов'яненко. 

«Людина, що працює в Національному оперному театрі, не має права так висловлюватися, і навіть так думати. Вона живе і працює в Україні, її робота оплачується українською культурою і українською державою», — заявив він. 

На думку Солов'яненка, якби Абдулліна працювала у Великому театрі в Москві, або ж у Віденській опері, її кар'єра після подібних висловлювань була б поставлена під загрозу. 

Разом з цим, Національна опера, за словами головного режисера, буде шукати законні способи застосувати санкції проти Абдулліної, аж до звільнення з театру. «Але я вважаю, що після таких заяв вона повинна сама прийти і написати заяву про звільнення», — говорить Солов'яненко. 

«Вона не має морального права працювати в Національній опері України», — підсумував він. 

Як повідомлялося раніше, Абдулліна в мережі Facebook дозволила собі заявити, що українські школи — «бидлячі», а діти, які там навчаються, морально нерозвинені.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути