chrome firefox opera safari iexplorer

У Красноармійську вже сім років не можуть знайти місця для пам’ятника Шевченку

26 вересня 2013 о 14:03

Красноармійська влада не заперечує факту, що в місті (Донецька область) буде встановлено монумент Тарасові Шевченку. Проте з 2006 року вона досі не визначилася, де саме. 

Про це в газеті «День» пише Катерина Яковленко.

Громада упевнена: пам’ятник Кобзареві має стояти на центральній площі Шибанковій, а от у влади інше бачення — після прийняття проекту колишнім мером (від 22.02.2006) відбулися зміни, і географічну точку пам’ятника відсунули на край міста, у сквер по вулиці Горького. 

Громадськість таке рішення не задовольняє. Активісти не вважають нове місце доцільним для встановлення пам’ятника, бо воно не є культурним центром міста.

В одному зі своїх звернень активістка Ольга Квітка наголошує: «Це питання не особистого, а державного характеру. Ми, мешканці Красноармійська, з першого дня незалежності мріяли мати пам’ятник Шевченку у рідному місті. У грудні 2005 року ми звернулися до тодішнього мера міста з ініціативою спорудження монумента. Кожен свідомий громадянин має бачити і пишатися своїми героями. Створювати парк і ставити монумент не у прогулянковій зоні міста ми вважаємо недоцільним».

Пам’ятник мали відкрити до ювілею поета, тобто вже на початку 2014 року. Проте справа з місцем для монумента й досі перебуває у підвішеному стані.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути