chrome firefox opera safari iexplorer

У Печерському ландшафтному парку триває дивовижна виставка квітів

06 вересня 2013 о 10:22

Дізнатися усі «квіткові» секрети можна у Печерському ландшафтному парку, де в ці дні проходить 58-а щорічна виставка квітів. Гості виставки зможуть побачити і «Море казкових мрій», і «Солодкі сни» і навіть «Політ до мрії», створені з живих рослин. 

У перші дні роботи виставки її відвідали тисячі киян та гостей міста. Одна з найпопулярніших експозицій — «Романтичний сад Raffaello», створений професійними флористами. Тут встановлено унікальний романтичний символ — білосніжні гойдалки, повиті плющем та квітами. Вони затишно розмістилися в квітковому саду з елегантним фонтаном і ніжними квітковими композиціями. 

На створення цієї експозиції флористів надихнула краса і глибокий символізм бутоньєрки, кожна квітка в якій наділена особливим змістом. Ще здавна наявність маленького букетика в петлиці у молодої людини означало, що його серце зайняте, а бутоньєрку йому підносила його дама серця.

Дізнатися більше про значення квітів, а також почути романтичні історії, пов'язані з ними, можна відвідавши майстер-класи біля експозиції Романтичний сад на вихідних з 11.00 до 19.00. Професійні флористи також навчать киян власноруч створити романтичний букетик з живих квітів для коханої людини. 

«Проведення таких майстер-класів — це можливість спрямувати погляд людини на красу, і в той же час відкрити в собі нові творчі здібності, — розповідає флорист Аріна Полякова. — Важливо показати напрямок, щоб побачити природу в іншому ракурсі: кожен листочок, кожна гілочка можуть зіграти певну роль у нашому житті». 

Виставка квітів у Печерському ландшафтному парку буде радувати киян та гостей столиці до 15 вересня 2013 року.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути