chrome firefox opera safari iexplorer

У п'ятницю «Херсонес Таврійський» отримає сертифікат ЮНЕСКО

19 вересня 2013 о 15:53

Національний заповідник «Херсонес Таврійський» отримає офіційний сертифікат про включення до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Церемонія відбудеться в Севастополі на території античного городища і транслюватиметься в режимі он-лайн.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Національному заповіднику «Херсонес Таврійський».

«Церемонія відбудеться 20 вересня в античному театрі Херсонеса. У заходах братимуть участь представники ЮНЕСКО, Євросоюзу, іноземних дипломатичних представництв в Україні, культурної громадськості, керівники Севастополя і Міністерства культури України», — повідомили у заповіднику.

У зв'язку з неможливістю розмістити всіх бажаючих відвідати церемонію, вона транслюватиметься в режимі он-лайн на сайті infosevas.ru

Як вже повідомляло агентство, 23 червня 2013 року 37-а сесія ЮНЕСКО включила Національний заповідник «Херсонес Таврійський» у список всесвітньої спадщини за номінацією «Стародавнє місто Херсонес Таврійський і його хора. V ст... до н. е. — XIV ст. н.е.».

Херсонес Таврійський — поліс, заснований стародавніми греками на Гераклійському півострові, на південно-західному узбережжі Криму.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути