chrome firefox opera safari iexplorer

У п'ятницю «Херсонес Таврійський» отримає сертифікат ЮНЕСКО

19 вересня 2013 о 15:53

Національний заповідник «Херсонес Таврійський» отримає офіційний сертифікат про включення до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Церемонія відбудеться в Севастополі на території античного городища і транслюватиметься в режимі он-лайн.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Національному заповіднику «Херсонес Таврійський».

«Церемонія відбудеться 20 вересня в античному театрі Херсонеса. У заходах братимуть участь представники ЮНЕСКО, Євросоюзу, іноземних дипломатичних представництв в Україні, культурної громадськості, керівники Севастополя і Міністерства культури України», — повідомили у заповіднику.

У зв'язку з неможливістю розмістити всіх бажаючих відвідати церемонію, вона транслюватиметься в режимі он-лайн на сайті infosevas.ru

Як вже повідомляло агентство, 23 червня 2013 року 37-а сесія ЮНЕСКО включила Національний заповідник «Херсонес Таврійський» у список всесвітньої спадщини за номінацією «Стародавнє місто Херсонес Таврійський і його хора. V ст... до н. е. — XIV ст. н.е.».

Херсонес Таврійський — поліс, заснований стародавніми греками на Гераклійському півострові, на південно-західному узбережжі Криму.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути