chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні відкрився перший і єдиний у світі музей Ігоря Стравінського

30 вересня 2013 о 15:43

У місті Устилуг Волинської області після реставрації відкрили музей-садибу композитора Ігоря Стравінського.

Як повідомили Корреспондент.net у Міністерстві культури України, особливість музею полягає в тому, що, окрім експозиції, в його приміщенні розташована музична школа, а також концертний зал.

Оновлений музей-садиба в Устилузі — поки перший і єдиний у світі музей, присвячений видатному композитору. У музеї створена унікальна експозиція і відтворено родовід сім'ї Стравінських.

На відкритті була присутня праправнучка композитора Анастасія Козаченко, яка висловила надію на те, що російська влада надихнеться прикладом України і відкриє музей Стравінського у Санкт -Петербурзі.

«Приємно зазначити, що ми відкриваємо перший і поки єдиний у світі музей видатного композитора. Стравінський жив у Швейцарії, Франції, США, Італії. Але тут, в Устилузі, написав свої найкращі твори, зокрема Весну священну, з дня створення якої в цьому році виповнюється 90 років», — зазначив у своєму вітальному слові Міністр культури Леонід Новохатько.

Губернатор Волинської області Борис Клімчук у своєму виступі подякував реставраторам, які зберегли автентичність будівлі, відновивши внутрішні приміщення, добудувавши зруйнований другий поверх, покривши дах черепицею і відновивши фасад, орієнтуючись на збережені фото.

«Завдяки наполегливості реставраторів було виконано доручення Президента України Віктора Януковича. На реставрацію та ремонт пам'ятника виділено майже 3,9 млн грн, з яких 2,9 млн грн — це кошти державного бюджету, а решта — обласного», — повідомив Клімчук.

Урочисте відкриття музею-садиби завершилося концертом у відреставрованому залі, де звучали твори Ігоря Стравінського у виконанні лауреатів багатьох міжнародних конкурсів: Світлани Концедалової, Петра Лаула і Павла Райкеруса.

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути