chrome firefox opera safari iexplorer

У Володимирському соборі відбудеться панахида в пам’ять про журналістів, які загинули через свою професійну діяльність

16 вересня 2013 о 17:30

Сьогодні ввечері у Володимирському соборі Києва відбудеться панахида в пам’ять про журналістів, які загинули через свою професійну діяльність. Про це повідомляє ТВі, передає УНН.

У цей же час на Майдані Незалежності розпочнеться вечір пам’яті Георгія Ґонґадзе. Уже традиційно люди запалять свічки, а потім рушать до Адміністрації президента, де згадають усіх загиблих журналістів за часи незалежності України. Також вони оголосять вимоги до влади й традиційно проведуть хвилину мовчання.

Нагадаємо, за роки незалежності під час виконання професійної діяльності загинули понад 60 журналістів.

Правозахисник Володимир Чемерис стверджує: журналісти становлять потенційну загрозу режиму Януковича. Збільшення кількості нападів і побиття медійників в Україні пов’язані з наближенням президентських виборів 2015 року. Випадків насильства над журналістами не розслідують, і лише кожен двадцятий нападник отримує покарання.

Погіршилася ситуація зі свободою слова. Україну поставили на 126-те місце у списку зі 179-ти країн, знизивши її рейтинг за рік відразу на 10 пунктів. Змінити таку ситуацію, переконані експерти, може лише журналістська солідарність. Міжнародні організації щомісяця по кілька разів закликають українську владу захистити журналістів.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути