chrome firefox opera safari iexplorer

У Закарпатті відкрили перший в Україні музей повидла

23 вересня 2013 о 14:30
transkarpatia.net

У селі Ботар Виноградівського району на Закарпатті відкрили перший в Україні дегустаційний зал і музей повидла, повідомляє zakarpattyachko.com.ua.

Перший дегустаційний зал леквару вже внесли в туристичний маршрут «Солодке Закарпаття», яким відвідують винні підвали, музей меду та гастрономічні фестивалі.

У дегустаційному залі Музею повидла відвідувачі мають можливість спробувати 22 сорти леквару (повидла) з місцевих карпатських ягід (слив, чорниці, чорноплідної горобини та журавлини) і традиційних солодких страв.

Технологія приготування дозволяє зберегти цілющі властивості ягід. Вариться леквар у спеціальному чані під назвою «ушт». Зазвичай, сам процес починається вже о пів на шосту ранку і закінчується в ввечері.

 

24 березня

Інші дати
Народився Іван Козловський
(1900, с. Мар’янівка Київської області - 1993) – видатний український оперний і камерний співак.
Розгорнути
Народилася Клавдія Шульженко
(1906, м.Харків – 1984) - співачка, акторка театру та кіно.
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі