chrome firefox opera safari iexplorer

У Закарпатті відкрили перший в Україні музей повидла

23 вересня 2013 о 14:30
transkarpatia.net

У селі Ботар Виноградівського району на Закарпатті відкрили перший в Україні дегустаційний зал і музей повидла, повідомляє zakarpattyachko.com.ua.

Перший дегустаційний зал леквару вже внесли в туристичний маршрут «Солодке Закарпаття», яким відвідують винні підвали, музей меду та гастрономічні фестивалі.

У дегустаційному залі Музею повидла відвідувачі мають можливість спробувати 22 сорти леквару (повидла) з місцевих карпатських ягід (слив, чорниці, чорноплідної горобини та журавлини) і традиційних солодких страв.

Технологія приготування дозволяє зберегти цілющі властивості ягід. Вариться леквар у спеціальному чані під назвою «ушт». Зазвичай, сам процес починається вже о пів на шосту ранку і закінчується в ввечері.

 

22 липня

Інші дати
Народився Милиця Симашкевич
(1900, м.Кам’янець-Подільський – 1976), український художник театру і кіно («Коліївщина», «Наталка Полтавка», «Багата наречена», «Кармелюк», «Вершники», «Кубанці», «Майська ніч».  
«Художник повинен бути в своїх творах дзеркалом громади, але дзеркалом високої ціни, в котрому б одбивалась жизнь правдива, добре спорядкована й згрупована, освічена вищою ідеєю.» (Іван Нечуй-Левицький).
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі