chrome firefox opera safari iexplorer

У Закарпатті відкрили перший в Україні музей повидла

23 вересня 2013 о 14:30

У селі Ботар Виноградівського району на Закарпатті відкрили перший в Україні дегустаційний зал і музей повидла, повідомляє zakarpattyachko.com.ua.

Перший дегустаційний зал леквару вже внесли в туристичний маршрут «Солодке Закарпаття», яким відвідують винні підвали, музей меду та гастрономічні фестивалі.

У дегустаційному залі Музею повидла відвідувачі мають можливість спробувати 22 сорти леквару (повидла) з місцевих карпатських ягід (слив, чорниці, чорноплідної горобини та журавлини) і традиційних солодких страв.

Технологія приготування дозволяє зберегти цілющі властивості ягід. Вариться леквар у спеціальному чані під назвою «ушт». Зазвичай, сам процес починається вже о пів на шосту ранку і закінчується в ввечері.

 

19 липня

Інші дати
Народився Василь Чухліб
(1941, с.Лебедівка Чернігівської обл.- 1997) -  український письменник, журналіст, видавець. Автор книжки прозових мініатюр "Червоні краплини вишень", збірок оповідань та казок для дітей.
Розгорнути
Народився Володимир Маяковський
(1893, с.Багдади, Грузія - 1930) – російський поет, публіцист, драматург і громадський діяч.  
«Эта мова величава и проста: «Чуешь, сурмы загралы, Час розплаты настав…» Разве может быть затрепанней да тише слова поистасканного «Слышишь» ?! Трудно людей в одно истолочь, собой кичись не очень. Знаем ли мы украинскую ночь? Нет, Мы не знаем украинской ночи.» (Володимир Маяковський ).
Розгорнути