chrome firefox opera safari iexplorer

Україна впала на 11 позицій у рейтингу конкурентоспроможності країн світу

04 вересня 2013 о 12:53

Україна впала на 11 позицій до 84 місця у рейтингу «World Economic Forum» про конкурентоспроможність економік світу 2013—2014 роках.

Рейтинг опубліковано у відкритому доступі на сайті WEForum.

«Після деяких покращень в минулому році, Україна падає на 11 місць до 84- ї позиції в Global Competitiveness Report в цьому році», — сказано у звіті.

При цьому наголошується, що «в цілому, Україна зберігає свої конкурентні переваги».

«Ці результати базуються на великому розмірі ринку України (38- е місце в рейтингу за цим показником серед країн) і міцної освітньої системи, яка забезпечує легкий доступ до всіх рівнів освіти (Україна на 43-му місці з вищої освіти та навчання, і 57-му — з початкової освіти)», — відзначають експерти.

pravda.com.ua

 pravda.com.ua

«Для вирішення важливих проблем у майбутньому Україні необхідно вийти на більш стабільне економічне зростання», — наголошується в дослідженні.

«Можна стверджувати, що найбільш важливою проблемою країни є необхідність капітального ремонту його інституційної структури, яка страждає від бюрократизму, відсутності прозорості і фаворитизму», — сказано в Global Competitiveness Report.

За обсягом ВВП Україна займає 53 позицію. За рівнем ВВП на душу населення — 92 місце (3877 доларів).

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути