chrome firefox opera safari iexplorer

Українкам нададуть можливість ділити декретну відпустку на частини

10 вересня 2013 о 19:17

Мінсоцполітики пропонує дозволити жінкам переривати декретну відпустку і дати їм можливість продовжити її коли-небудь до досягнення дитиною восьми років.

Таку ініціативу озвучила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час круглого столу «Розвиток механізмів гарантування рівних прав жінок і чоловіків у сфері зайнятості».

«Ми маємо намір ініціювати надання матерям можливості брати один рік із трирічної відпустки з догляду за дитиною в будь-який час до досягнення дитиною 8-річного віку», — сказала Королевська, зазначивши, що ця ініціатива нині перебуває на стадії обговорення.

За словами чиновника, такий крок позитивно позначиться на зайнятості жінок і збереженні професійних якостей. «Жінка буде мати можливість скористатися правом перервати відпустку і використати її в період, коли дитина дійсно цього потребує, наприклад, перед школою або під час навчання дитини у першому класі», — переконана вона.

За даними Мінсоцполітики, 87% жінок виходять на роботу ще до досягнення дитиною 3 років. Зокрема, 60% молодих мам починають працювати через незадовільний матеріальний статок сім'ї, а 34% — для збереження професійних навичок.

Джерело: DT.UA
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути