chrome firefox opera safari iexplorer

Українська книга отримала Гран-прі X Міжнародного конкурсу «Мистецтво книги»

09 вересня 2013 о 15:37

Нагородження переможців X Міжнародного конкурсу країн-учасниць СНД «Мистецтво книги», що пройшов у травні цього року в Мінську, відбулося 6 вересня в рамках XХVІ Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку.

«Гран-прі конкурсу отримала книга «Традиційне вбрання українців» видавництва «Балтія-Друк», що стала своєрідною енциклопедією українського костюму в різних регіонах», — повідомляє Укрінформ.
Крім диплому Гран-прі, видавництво отримало головний приз — один мільйон рублів (майже 240 тисяч гривень).

Ще кілька українських книжок у конкурсі «Мистецтво книги» були відзначені дипломами різних ступенів та спеціальними призами. У номінації «Моя країна» спеціальний диплом присуджено книзі Лідії Артюх «Звичаї українців у народному календарі» («Балтія-Друк»). Праця Георгія Муніна та Євгена Луняка «Видатні росіяни в історії України» («Кондор») посіла третє місце в номінації «"Співдружність». Таку ж нагороду отримав альбом «Національний музей історії України» (у 2 т., «Мистецтво») у категорії «Арт-книга».

«Популярна історія християнства» Сергія Саннікова («Самміт-книга») та «Князі Радзивіли» колективу українських, білоруських та російських авторів («Балтія-Друк») отримали дипломи ІІ ступеня у номінаціях «Культура. Наука. Освіта» та «Надруковано у співдружності». У категорії «Книги для дітей» диплом першого ступеня виборола книга «Барабашка та всі інші» («Либідь») Олексія Кононенка, проілюстрована Віктором Кононенком.

На міжнародний конкурс «Мистецтво книги» цього року надійшло більше сотні видань з України, Росії, Білорусі, Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Молдови, Таджикистану і Туркменістану.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути