chrome firefox opera safari iexplorer

Українці поспішають відкривати рахунки в банках

03 вересня 2013 о 09:38

Українці вже відкривають рахунки в банках, щоб оформити угоди купівлі-продажу понад 150 тисяч гривень, пишуть «Вести». 

В банках розповіли про проблеми, які можуть виникнути у зв'язку з новими правилами обмеження обігу готівки. 

«У майбутньому ж банки зіткнуться з новою проблемою, спровокованою вимогою про безготівкову проплату угод на понад 150 тис. грн, — вони отримають вантаж з мертвих, тобто практично непрацюючих рахунків, — повідомив член правління „Промінвестбанку“ Владислав Кравець. — Більшість рахунків, які відкриються сьогодні під купівлю квартири або тієї ж машини, будуть використані один раз, максимум два — під ще одну схожу угоду. А весь інший час вони будуть простоювати».

Водночас нотаріуси кажуть, що багато їхніх клієнтів до цих пір не знають про нововведення. «Дивуються, коли я пояснюю, як тепер їм оформити угоду. В результаті винних у тому, що клопоту їм додалося, роблять нас, нотаріусів, мовляв, навіщо ми це вигадали! — розповіла столичний нотаріус Олена Андрєєва. — Потрібно мінімум 3-4 місяці, щоб люди в усьому розібралися і звикли». 

Приватний нотаріус Надія Анискова зазначає, що кількість її клієнтів може зменшитися: «В окрузі, де моя контора, немає банків. Наші люди звикли, щоб все було поряд. Пощастить тим моїм колегам, у яких під боком банк». 

У той же час ріелтори заявляють, що застою на ринку не очікується. «Схема не така складна, щоб утворився застій. Але люди набагато охочіше будуть оформляти угоди за новими правилами, якщо банки запропонують швидкий і комфортний варіант відкриття рахунків та переказу грошей», — підкреслив віце-президент Асоціації ріелторів Артур Пилипчук.

Нагадаємо, з 1 вересня українцям обмежили розрахунки готівкою.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути