chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям можуть заборонити автономне опалення

04 вересня 2013 о 12:11

Українцям заборонять встановлювати автономне опалення. Кабінет міністрів України на чолі із його головою Миколою Азаровим пропонує заборонити відключення від централізованих тепломереж і гарячого водопостачання без дозволу місцевої влади. В іншому випадку на співвітчизників очікують штрафи — від 340 до 1360 грн. Причиною заборони є забруднення повітря та зниження температури повітря у квартирах, які підключені до центрального опалення. 

Як поставилися до такої новини співвітчизники, які вже звикли до власних котелень, йдеться в сюжеті програми «Сніданок з 1+1». 

Так, наприклад, пенсіонер пан Василь, який гріється від автономного опалення вже 6 років, не в захваті від нових ініціатив уряду. 

«Ми не отримували того тепла, яке має бути, 18 градусів у нас не було. У нас тільки було 14–16», — говорить чоловік. 

Крім того, завдяки власній котельні пенсіонер щомісячно економить 300 гривень на вартості тепла. 

« 649 гривень ми платили за обігрів трьох кімнат, а тепер ми платимо близько 350 гривень, — це вполовину менше», — додав він. 

Мріє про таку економію і 28-річний Андрій. Втім встановити котельню чоловік не може, адже ЖЕК видав обмежену кількість дозволів — лише 10 на будинок. 

«І я не встиг в цю чергу влізти. Ну, а наразі взагалі неможливо зробити. ЖЕК не дає дозволи вже», — жаліється хлопець. 

А от інші кияни запевняють, що попри всі заборони, сусіди продовжують встановлювати автономні котельні. 

«Все одно газ контора дає. У того кум, у того брат, у того сват», — говорять вони.

Жінки категорично проти автономних котлів, адже це – небезпечно: «Це ж газ. Раптом випадково не спрацює там щось? Адже скільки скрізь вибухів було». 

Натомість у власників автономного опалення є свої аргументи. «Це наша власність. Відстоїмо!», — заявляють вони. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці під час морозів можуть залишитись без опалення.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути