chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям прогнозують подорожчання «борщового набору» на 90 %

25 вересня 2013 о 12:01

Цибуля, огірки та перець подорожчають майже на 90%.

Вартість цибулі зросте вдвічі. Цьогоріч після стрімкого зниження цін завдяки рекордному врожаю, вартість на овочі починає помалу зростати. Поки що можуть порадувати лише борошняні вироби – зерна так багато, що вони навряд чи подорожчають.

Через початок дощів та погіршення погоди українцям буде все дорожче харчуватися. Продукти «борщового набору» покажуть відчутний ріст цін. Так, «другий хліб», картопля, подорожчає лише на 10 копійок – до 3,1 грн. На противагу їй, ціна на цибулю злетить удвічі – до 6 гривень. Вартість помідорів, огірків та перцю збільшиться до 90%: помідори та перець до 18 гривень за кілограм, а огірки підскочать в ціні до 21 гривні, пишуть Вести. З капустою справа інша. Мінімальна ціна на неї має впасти, до 1,5 гривень за кілограм. Разом з тим, максимальна вартість капусти зросте на 50 копійок. Крім того, завдяки великому врожаю зернових теоретично мають здешевіти борошняні та кондитерські вироби. 

Нагадаємо, що українські молочні продукти можуть значно подорожчати. Їхня вартість може зрости 20-30% через збільшення Радою мінімальної закупівельної ціни.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути