chrome firefox opera safari iexplorer

Уряд заборгував мільярд за соціальними виплатами: не платять навіть допомогу на поховання

19 вересня 2013 о 16:13

Кабінет міністрів накопичив величезну заборгованість за соціальними виплатами, заборгувавши гроші навіть на поховання людей. Про це заявила член комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці, депутат від «Батьківщини» Людмила Денисова, повідомляє DT.UA

Денисова повідомила, що отримала документ з даними Державної казначейської служби щодо поточних виплат.

Так, згідно з документом, Держказначейство за станом на 16 вересня не виконало платіжні доручення Фонду з тимчасової непрацездатності на суму майже 937 млн гривень, у тому числі невиплата лікарняних склала 430 млн гривень, декретних — 230 млн гривень.

Окрім того, уряд не сплачує за лікування дітей в дитячих оздоровчих закладах. Народний депутат зазначила, що уряд затримує навіть допомогу на поховання — 1,1 млн гривень.

Денисова повідомила, що неодноразово направляла депутатські звернення з проханням надати відповідну інформацію, проте, постійно отримувала відмову.

На думку депутата, така ситуація з соціальними виплатами склалася через те, що доходи, податки і страхові внески акумулюються на рахунках Держказначейства, а керує виплатами не фонд соціального страхування, а Міністерство доходів і зборів.

У свою чергу, депутат від «Батьківщини» Андрій Павловський повідомив, що з початку року заборгованість з виплати зарплат зросла на 92 мільйони і склала майже 1 млрд гривень.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути