chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні хочуть ввести обов'язкове страхування для туристів

10 вересня 2013 о 16:52

Державне агентство з туризму та курортів розробило законопроект, який передбачає обов'язкове мінімальне страхове покриття з медстрахування для туристів у 30 тис. євро, стосовно страхування від нещасного випадку — в 3 тис євро.

Також у переліку обов'язкових видів страхування відповідальності суб'єктів туристичної діяльності за шкоду, завдану життю чи здоров'ю туриста або його майну, пропонується замінити на страхування відповідальності туроператора.

Такий вид страхування пропонують використовувати як фінансове забезпечення діяльності туроператора перед туристом. У законопроекті альтернативою йому є банківська гарантія. У той-таки час розмір фінансового забезпечення автори документа пропонують підвищити порівняно з чинним рівнем у 20 тис. євро мінімум у 25 разів — до півмільйона євро для туроператорів, які направляють за кордон не більше 50 тис. туристів на рік. Більш великі компанії будуть платити чверть мільйона євро за кожні 50 тис. туристів.

Крім цього передбачається введення фінансового забезпечення турагента перед туроператором у розмірі мінімум 50 тис. євро. Воно може здійснюватися шляхом укладення договору страхування відповідальності або шляхом отримання гарантії банку.

Вимоги до страхових компаній, які зможуть надавати послуги зі страхування відповідальності туроператорів і турагентів, буде встановлювати Нацкомфінпослуг.

У той-таки час передбачається скасувати норму, згідно з якою туристи сьогодні мають право вимагати від туроператора або турагента забезпечити страхування інших ризиків, пов'язаних з подорожжю.

Зараз медичне страхування туристів є добровільним, однак його наявності від тих, хто в'їжджає, вимагають у більшості країн. Так, наявність медстрахування з мінімальним страховим покриттям 30 тис євро є умовою отримання шенгенської візи. Проте, приміром, для Туреччини або Єгипту страхова сума не така висока — $ 15 тис.

Раніше повідомлялося, що українських страховиків мають намір зобов'язати швидше здійснювати виплати за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути