chrome firefox opera safari iexplorer

Власники мереж терміналів почнуть замінювати неякісні купюроприймачі

18 вересня 2013 о 11:23

«Власники мереж терміналів почнуть замінювати неякісні купюроприймачі, які брали фальшивки, на більш дорогі пристрої. За моїми оцінками, проблеми з розпізнаванням підроблених банкнот на початку осені мали близько 2-3% встановлених терміналів», — розповів «Вістям» директор департаменту організації термінального бізнес-банку «Національний кредит» (володіє терміналами «Банк24 Національний кредит») Дмитро Гриша.

Неофіційно фінансисти називають більш значні цифри. «Якщо взяти не тільки Київ, а всю Україну, то частка дешевих купюроприймачів, які розпізнають тільки номінал і водяний знак купюри (не аналізують інші відмітні знаки банкнот), — 8-10 %. Найчастіше на терміналах економили не банки, а компанії, що працюють з ними за угодою і користуються розкрученими брендами», — розповіли нам в одній з великих платіжних систем.

За даними Нацбанку, на 1 липня 2013 року в Україні було встановлено 47,5 тис. платіжних терміналів: 45,3 % з них належить 73 банкам, 42,3 % — 26 фірмам-агентам і 10,9 % — 6 небанківським фінустановам. За перше півріччя 2013 ці термінали в загальному взяли платежів на 27,3 млрд грн.

Заміна неякісних купюроприймачів — не єдиний захід фінансистів. «Оператори завжди можуть відключити можливість прийому банкнот певного номіналу, якщо випадки із зарахуванням цих купюр почастішають», — сказав «Вістям» Дмитро Гриша.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути