chrome firefox opera safari iexplorer

Який з українських фільмів буде номінантом на Оскар стане відомо 12 вересня

03 вересня 2013 о 11:19

Український Оскарівський комітет прийняв до участі у відборі фільму- номінанта від України в 2013 році на премію Оскар Американської академії кінематографічних мистецтв і наук три фільми у номінації Фільм іноземною мовою.

Зокрема: Вічне повернення режисера Кіри Муратової, Параджанов режисерів Сержа Аведікяна та Олени Фетісової і Хайтарма режисера Ахтема Сейтаблаєва.

Український Оскарівський комітет має намір 12 вересня оголосити фільм- номінант від України на премію Оскар.

У США номінанти в 24- х категоріях будуть оголошені 16 січня 2014 року, а сама 86-а церемонія вручення премії Оскар за заслуги у галузі кінематографу за 2013 рік відбудеться 2 березня 2014 року в Dolby Theatre в Лос — Анджелесі.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути