chrome firefox opera safari iexplorer

За тиждень синоптики прогнозують потепління до 20 градусів

30 вересня 2013 о 13:27

Потепління в Україні можна чекати після 5 жовтня, а до цього майже на усій території країни йтимуть дощі.

Про це розповів журналістам керівник Укргідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє Укрінформ.

«Спочатку у західних областях ми очікуємо підвищення температури, припиняться заморозки і денна температура підніметься до 7-12 градусів. 6-7 чисел це підвищення пошириться на велику частину України. З 8 по 10 жовтня температура буде вищою за норму, і денна температура може досягати 15-20 градусів», — сказав Кульбіда.

За його словами, на поточному тижні в Україні очікуються сильні дощі, у північних регіонах — зі снігом. Над Чорним морем сформується активний циклонний вихор, який впливатиме на погоду на сході та півдні.

У зв'язку з цим 30 вересня в Одеській області почнеться помірний дощ. 1-2 жовтня в Одеській, Миколаївській, Херсонській області, у Криму, а 3-4 числа у Запорізькій, Донецькій, Луганськії і Харківській синоптики прогнозують дуже сильні і тривалі дощі з посиленням вітру до 15-22 метрів на секунду.

Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути