chrome firefox opera safari iexplorer

Завдяки новій угоді більше людей можуть безкоштовно отримати візу до Польщі

03 вересня 2013 о 14:07

Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку пані Беата Бживчи розповіла ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ, що візу отримати зараз простіше.

— Коли ми підписали нову угоду між Європейським Союзом і Україною, велика кількість людей може отримати візу, більше людей може отримати візу безкоштовно. Перелік документів, щоб отримати візу зменшився, — зазначила пані Беата Бживчи.

За словами Беати Бживчи, безкоштовну візу можна оформити через категорію VIP. Є категорія клієнтів, які можуть реєструвати анкету через консульство Репсубліки Польща у Луцьку в цій категорії. Це стосується представників влади, релігійних, громадських організацій, журналістів, а також дітей і дорослих по культурному обміну і міському партнерству.

Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи зауважила, що біля консульства великих черг немає.

— — Раз в тиждень ми відкриваємо нові місця, щоб зареєструвати анкету на сайті. Якщо хтось хоче безпосередньо в консульстві, то має увійти на сайт і зареєструвати анкету таких категорій, як VIP, власника карти поляка, представника польських організацій, VIP-персони та інші.

— — Те, що є «Візовий сервіс центр» — це полегшило роботу консульства?

— — Для нас краще, що є «Візовий сервіс центр». Тому, що якби до нас приходило по 600-700 чи 800 людей, ми б не могли підготувати візи протягом десяти днів, в угоді записано, що ми за 10 днів маємо підготувати візи, — каже Беата Бживчи.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути