chrome firefox opera safari iexplorer

12 документальних фільмів про Т.Шевченка планують зняти у 2014 році

16 жовтня 2013 о 12:32

12 документальних фільмів про життя та творчість поета Тараса Шевченко планують відзняти у 2013—2014 роках. 
Про це йдеться у підсумковому протоколі конкурсного відбору неігрових кінопроектів, присвячених життю і творчості Т.Г.Шевченка, для формування Програми виробництва та розповсюдження фільмів на 2013—2014 рік, передає УНН.

За результатами пітчингів, на підставі висновків експертної оцінки презентованих кінопроектів та за підсумками обрахування виставлених експертами балів, експертна комісія з питань кінематографії затвердила рейтинговий перелік 12 фільмів, які пропонують Державному агентству з питань кіно включити до Програми виробництва та розповсюдження на 2013—2014 рік.

Заявлений хронометраж докфільмів про Шевченка буде становити 22 -37 хвилин. Проекти будуть реалізовуватися кіностудіями: «Інсайт Медіа», «Продакшн №1», ДП «Національна кінематека України», ДП «Українська студія хронікально-документальних фільмів», "Кіностудія «Кінематографіст», "Об'єднання кінематографістів «Кінологос».

Нагадаємо, Державне агентство з питань кіно у 2014 році планує зняти документальний фільм присвячений 80-річчю Першого Президента України Леоніда Кравчука державним коштом. Окрім цього, планується зняти ряд фільмів про інші події української історії, зокрема про героїв Крут.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури