chrome firefox opera safari iexplorer

Найближчими днями українців чекає холодна погода з мокрим снігом та дощем

01 жовтня 2013 о 16:00

В Україні у найближчу добу, 2 жовтня, переміститься чергова порція холодного повітря, погоду у південно-східній частині країни буде визначати чорноморський циклон. 

Як повідомляє Укргідрометцентр, у середу в південній частині, Донецькій та Луганській областях очікується сильний дощ, в Криму та подекуди в Херсонській області дуже сильний дощ, пориви північно-східного вітру 17-22 м/с, місцями 25-30 м/с. На решті території без опадів, лише вдень у Дніпропетровській області невеликий дощ, вітер північно-східний, 7-12 м/с.

Температура вночі очікується на рівні 1-6° тепла, на поверхні грунту і місцями в повітрі заморозки 0-5°, вдень 4-9° тепла; у південній частині вночі 3-8° тепла, вдень 7-12° тепла. 

У Києві в середу без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 1-3° тепла, на грунті заморозки 0-2°, вдень 6-8° тепла. 

У четвер, 3 жовтня, у західних, Житомирській, Київській, Чернігівській, Вінницькій областях — без істотних опадів, лише на високогір'ї Карпат невеликий сніг; вітер північно-східний, 7-12 м/с; температура вночі 1-4° тепла, заморозки на поверхні грунту 1-7°, подекуди в повітрі — 0-3°, вдень — 4-9° тепла. 

На решті території очікуються складні погодні умови: сильні дощі (у горах Криму, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях з переходом у мокрий сніг, подекуди налипання мокрого снігу, можливе короткочасне утворення снігового покриву); пориви вітру 15-22 м/с, в Криму та Приазов'ї 25-30 м/с; температура вночі 0-5° тепла, вдень 4-9° тепла. 

У Києві в четвер без істотних опадів; вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі — 1-3° тепла, на грунті заморозки — 0-2°, вдень — 6-8° тепла.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути