chrome firefox opera safari iexplorer

Авіадиспетчери 26 країн ЄС готують масовий страйк

04 жовтня 2013 о 14:01

Авіадиспетчери 26 країн Євросоюзу проведуть страйк 10 жовтня. У зв’язку з цим деякі країни повністю заборонять авіаперельоти, інші – тільки на кілька годин, повідомляє Центр транспортних стратегій, посилаючись на польські ЗМІ.

«Слід очікувати, що 10 жовтня всі зіткнуться з дуже великими труднощами, – визнає Губерт Адамчик, один із лідерів профспілки авіадиспетчерів Польщі.
За його словами, в останні роки у галузі все більше робиться акцент на подальше зниження витрат.

«Ми прийшли до ситуації, коли головною метою авіакомпаній стає не доставити авіапасажира в кінцевий пункт, а продати йому квиток з максимально вигідною для перевізника маржею. Нехай пасажири отримують можливість вирішити для себе, чи хочуть вони ризикувати своїм життям заради економії в декількох фунтів, – каже Януш Янішевський, лідер польської профспілки авіадиспетчерів.

При цьому він зазначає, що витрати на роботу диспетчерської служби становлять в середньому лише від 2 до 4% ціни квитка.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути