chrome firefox opera safari iexplorer

Для підвищення соціального статусу вчителя не вистачає 58 млрд грн

05 жовтня 2013 о 17:32

Для підвищення соціального статусу вчителя потрібно повернутися до ст. 57 Закону «Про освіту» норму, відповідно до якої посадовий оклад вчителя повинен бути не нижчим від рівня середньої заробітної плати в промисловості, для чого в бюджеті не вистачає 58 млрд грн.

Про це пише у статті для ZN.UA голова комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

«Ми внесли законопроект, яким пропонується повернути зазначені державні гарантії для працівників освіти. За оцінками Міністерства фінансів, для реалізації цієї норми не вистачає 58 млрд грн», — зазначила Лілія Гриневич.

Для реалізації норми потрібно розробити програму поступового підвищення оплати праці до визначеного законодавством рівня з чіткими термінами, яка повинна супроводжуватися підвищенням рівня кваліфікації педагогічних працівників.

«Високий рівень кваліфікації і тривалість професійного досвіду повинні істотно впливати на рівень оплати праці. В такому випадку вчитель буде реально мотивований розвинути свою професійну майстерність», — підкреслила Гриневич.

 

Розділи: Новини освіти

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути