chrome firefox opera safari iexplorer

До Києва на Конгрес україністів приїхали науковці з 40 країн світу

22 жовтня 2013 о 14:27

22 жовтня у Києві розпочав роботу VIII Міжнародний конгрес україністів, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. У роботі конгресу беруть участь понад півтисячі науковців з більш як 40 держав світу.
Як повідомили в оргкомітеті, найбільше делегацій прибули з Росії, Канади, США. До роботи Конгресу залучені українознавці і славісти з Азербайджану, Білорусі, Болгарії, Грузії, Ізраїлю, Сербії, пише Радіо Свобода.

Президент Віктор Янукович у вітанні до учасників Конгресу сказав, що «сьогоднішній захід, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, — наша данина вдячності справжньому синові українського народу за його геніальну спадщину».

Окрім цього, Янукович додав, що тривала співпраця вітчизняних та зарубіжних учених сприяє розвиткові гуманітарної науки, поширенню знань про національну культуру на теренах України і поза її межами.

Міжнародний конгрес україністів організували Національна академія наук України, міжнародна асоціація україністів, Національний університет імені Шевченка. Під час Конгресу працюють 19 секцій і 2 тематичні конференції до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Додамо, що захід триватиме до 24 жовтня. Основна тема, що виноситься на обговорення учасників Конгресу – «Т. Шевченко і світова україністика: історичні інтерпретації та сучасні рецепції (до 200-річчя від дня народження Т. Шевченка)».

Нагадаємо, 20-22 серпня у Львові відбувся Х Світовий конгрес українців, на який приїхало понад 200 делегатів з 33 країн.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути