chrome firefox opera safari iexplorer

«Єдиний квиток» коштуватиме Києву 100 млн грн

08 жовтня 2013 о 10:01

Київська міська державна адміністрація представила нову схему оплати проїзду в громадському транспорті — проект «Єдиний квиток».

Як повідомляє прес-служба КМДА, зараз йде розробка методики розрахунку вартості проїзду. Розглядаються основні принципи оплати проїзду в європейських містах, наприклад, оплата разового проїзду, оптової поїздки, оплата поїздок за часом (для Києва пропонується 75 хвилин), проїзні та місяць/рік, а також туристичні проїзні.

Передбачається, що перехід від готівкової системи оплати в електронній на 15-30 % збільшить прибутковість комунального транспорту.

Також, на думку КМДА, це дозволить перевізникам оперативно реагувати на пасажиропотоки та оптимізувати парк. Крім того, чіткий облік пасажирів зменшить залежність комунальних підприємств від субсидій, вони зможуть заздалегідь планувати свій бюджет.

Про конкретну вартість в КМДА не говорять, поки не пройдений етап узгодження самої технології розрахунку і вирішення питання тарифної політики.

Важливим блоком впровадження нової системи оплати проїзду є введення електронного обліку пасажирів. Для цього планується залучити приватного інвестора, який повинен забезпечити комплекс обладнання для обліку пасажирів, терміналів для продажу засобів оплати за проїзд, а також створити центр для підтримки роботи автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів.

Загальна вартість інвестицій становить близько 100 млн. грн. Компенсацією витрат інвестора на створення системи є отримання відсотка від зібраної виручки в міському пасажирському транспорті.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути