chrome firefox opera safari iexplorer

Кого шукають роботодавці та ким хочуть працювати українці (дослідження)

04 жовтня 2013 о 10:43

Роботодавці найчастіше шукають продавців, будівельників і водіїв, а шукачі роботи хочуть працювати бухгалтерами, домробітницями й охоронцями.

Про це свідчить статистика вакансій від компаній і резюме користувачів, розміщених на сайті оголошень Slando.

Станом на початок жовтня на сайті було розміщено понад 55 тисяч вакансій і майже 28 тис. оголошень про пошук роботи. Найбільше вакантних місць довелося на рубрики «Роздрібна торгівля / Продажі» , де найчастіше потрібні продавці, «Будівництво» – майстри всіх видів будівельних робіт, і «Транспорт / Логістика» , де роботодавці шукають водіїв.

При цьому шукачі найчастіше залишають резюме в рубриках «Транспорт / Логістика», «Будівництво» і «Домашній персонал», де шукають роботу доморобітницями, нянями, гувернантками і т.д.

У таких сферах зайнятості як «Юриспруденція і бухгалтерія», «Домашній персонал» і «Культура і мистецтво», відсоток шукачів істотно перевищує число пропозицій від роботодавців. А ось найбільша нестача бажаючих працювати у рубриках «Нерухомість», «Роздрібна торгівля / Продажі», а також «Краса / фітнес / спорт».

Близько 20 % всіх вакансій, розміщених на Slando, припускають часткову зайнятість, а от шукачі шукають роботу на неповний день в 35 % оголошень.

Зараз у базі сайту Slando зберігається понад 4,9 млн приватних оголошень від українських інтернет-користувачів. З них понад 80 тис. пропозицій припадає на пошук роботи.

Джерело: varosh.com.ua
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути