chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкультури просить допомоги у митців

03 жовтня 2013 о 14:17

Відомство повідомляє про старт проекту « Ярмарок ідей для культури» під девізом «Бути культурним — престижно!».

Про це « Коментарям» повідомили в прес-службі Мінкультури.

За словами міністра Міністерства культури Леоніда Новохатька, проект «Ярмарок ідей для культури» сприятиме просуванню української культури у світі, а також переходу України до нових форм співпраці з європейськими країнами у культурній сфері.

Крім того, як зазначив міністр, «Ярмарок ідей» почне серйозну дискусію в суспільстві, результати якої будуть враховані при формуванні стратегії розвитку української культури.

«Ми формуємо нову культурну політику держави, яка не буде обмежуватися реагуванням на процеси в культурній сфері, а випереджати і направляти. Насамперед, це стосується вищого рівня прозорості роботи міністерства. Ми хочемо залучити до розробки план роботи на 2014 рік громадські організації, провідні ЗМІ і незалежних культурологів», — зазначив міністр.

При цьому Новохатько додав, що відомство готове виділити в 2014 році до 2 млн грн на підтримку таких ініціатив.

Також міністр повідомив, що проекти, які стануть частиною концептуальної платформи для сучасного культурного життя України, обиратиме експертна рада.

«Це люди, знакові для суспільства, фахівці, які допоможуть нам, чиновникам, краще зорієнтуватися в розмаїтті ідей, підкажуть правильний вектор розвитку, будуть підтримувати дискусію в суспільстві щодо реалізації планів», — зазначив Новохатько.

Крім того, міністр зазначив, що не вдасться вирішити весь комплекс наявних проблем у галузі культури, проте потрібно створити постійний майданчик для обміну ідеями. «І почати на державному рівні підтримувати і реалізовувати найкраще», — підсумував міністр.

Як зазначили в міністерстві, перевага буде віддаватися тим ідеям, які відповідають ключовим якостям: оригінальності, ефективності використання новітніх технологій. Крім того, проекти повинні бути привабливими для молоді, сприяти просвітницької ролі культури в суспільстві та розкривати творчий потенціал сучасної людини, зокрема для людей з обмеженими можливостями.

Проекти прийматимуться на розгляд до 25 жовтня 2013 року.

Переможці будуть включені в план робіт Мінкультури на 2014 рік. Відомство зобов´язується всіляко підтримувати проекти-переможці, в тому числі і фінансово.