chrome firefox opera safari iexplorer

Музей авіації у Києві відзначить свій 10-річний ювілей фестивалями

02 жовтня 2013 о 13:36

Державний музей авіації у Києві відзначає 10-річчя та готує святкові заходи до ювілею.

Про це повідомив директор музею доктор технічних наук, професор Юрій Зіатдінов на прес-конференції в Укрінформі.

«4-6 жовтня з нагоди 10-річного ювілею Державного музею авіації буде проведено Фестиваль малої авіації та низку святкових заходів», — сказав Зіатдінов.

Він зазначив, що за 10 років існування український музей авіації став одним з найбільших технічних музеїв Європи.

«Нині експозиція музею нараховує понад 80 літальних апаратів, які зібрані у тематичні колекції — як за конструкторами, так і за своїм функціональним призначенням, наприклад — «Морська авіація», «Колекція озброєнь», «Колекція безпілотних апаратів». Крім того, 8 літаків використовуються як навчальна база Національного авіаційного університету.

До ювілею буде відкрито виставку легких пасажирських літаків, а також історії далекої авіації. У салоні авіалайнера Іл-62 буде розгорнуто діючу штурманську експозицію.

Для відвідувачів музею авіації у ці дні буде організовано демонстрацію літаків легкомоторних аероклубів та льотних шкіл України, в якій візьмуть участь як історичні машини радянського та зарубіжного виробництва, так і сучасні — типу Beechcraft, Cessna, української фірми «Аеропракт».

Також буде розгорнуто найбільшу в країні виставку масштабних моделей з історії світової авіації Сімферопольського клубу моделістів, пройдуть польоти повітряних куль.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути