chrome firefox opera safari iexplorer

Музичні твори на слова Тараса Шевченка зазвучать у сучасних стилях і жанрах

04 жовтня 2013 о 11:13

«Українське радіо» оголосило про музичний конкурс «Нова пісенна Шевченкіана».

До участів конкурсі запрошуються композитори та виконавці будь-якого віку, для яких поезія Шевченка є стимулом для творчості. Головна умова — усі пісні, написані на слова поета, до цього не мали б транслюватися в теле- і радіоефірі.

Згідно з умовами нового конкурсу, його учасники можуть представити свої музичні твори на слова Великого Кобзаря у будь-яких сучасних стилях і жанрах: поп, рок, танцювальна музика чи авторська пісня.

Конкурс організовано з нагоди 200-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Прем’єра 20-ти пісень — переможців конкурсу — відбудеться в ефірі Національної радіокомпанії України.

Потім, повідомляють організатори, їх включать у ротацію провідних радіоканалів і транслюватимуть на Першому каналі «Українського радіо», на «Радіо „Промінь“ і „Радіо Культура“.

Організатори обіцяють усім непрофесійним музикантам надати можливість зробити якісний запис у професійній студії «Українського радіо».

Також ці пісні будуть включені в CD-збірник «Нова пісенна Шевченкіана», виданий за підсумками конкурсу.

Крім того, усі переможці конкурсу стануть учасниками гала-концерту теле-радіопрограми «Мистецькі історії».

Джерело: mydim.ua
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути