chrome firefox opera safari iexplorer

Найнадійніші банки України за версією «Корреспондент»

25 жовтня 2013 о 11:08

З відходом західних банків з України змінюється фінансовий сектор країни — гроші українців тепер концентруються лише в руках вітчизняних і російських банкірів, які тільки намагаються домогтися європейських стандартів обслуговування клієнтів, пише журнал Корреспондент у свіжому номері, презентуючи рейтинг найбільш надійних фінустанов країни.

Щоб відчути повною мірою, скільки грошей звичайні громадяни довірили вітчизняній банківській системі, видання пропонує порівняти ці суми з держбюджетом-2013. Вклади населення, які зберігаються на рахунках українських банків, до початку осені дійшли до 423 млрд грн — схожою сумою (419,3 млрд грн.) вимірюється видаткова частина бюджету країни на весь нинішній рік.

Ці цифри, на думку Корреспондента, показують трансформацію банківського сектору України минулих років — відхід з ринку ряду зарубіжних банків, які продали свої українські доньки.

Видання нагадує, що діяльність в Україні згорнули нідерландський ING Bank, чеський Home Credit Bank, британський HSBC, німецькі Bayerische Landesbank і Commerzbank, південнокорейський Kookmin Bank, шведські Swedbank і SEB Group, французький Societe Generale, австрійський Erste Bank, грецький Alpha Bank.

Зміна банківського сектору України вже проявилася і в рейтингу найнадійніших банків за версією Корреспондента і Dragon Capital, який охопив банки, що акумулювали більше 90% депозитів українців. Наприклад, пише видання, місця Erste Bank і ING Bank в десятці найкращих зайняли інші гравці.

Так, ПУМБ, підконтрольний СКМ Ріната Ахметова, завдяки стабільно успішним фінансовим показникам злетів з 15-го на сьоме місце. Французький гігант Креді Агріколь Банк перемістився з 16-ї на четверту позицію, завершивши злиття зі спорідненим КІБ Креді Агріколь і увійшовши до п'ятірки найкращих банків списку за рівнем рентабельності (23%).

Ще більше посилив позиції, зійшовши з третього на другу рядок рейтингу, Райффайзен Банк Аваль, п'ятий за розміром активів банк України, ключовий акціонер якого — австрійська група Raiffeisen Bank International AG. Говорячи про його фінансові успіхи, видання вказує, що невипадково у рейтингу Корреспондента Райффайзен Банк Аваль за надійністю конкурує тільки з непорушними стовпами ринку — державними Ощадбанком (перше місце) та Укрексімбанком ( третє). Крім того, до п'ятірки увійшли Креді Агріколь, а також Укргазбанк.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути