chrome firefox opera safari iexplorer

НТКУ придбала права на трансляцію Олімпіади за 21 млн грн

31 жовтня 2013 о 10:15

Національна телекомпанія Україна (НТКУ) сплатить за права на трансляцію Олімпіади 21 млн грн. Про це під час виїзного засідання Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради 30 жовтня повідомив т. в. о. генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов.

Кошти телекомпанія має сплатити заплатити німецькій компанії Sportfive, яка отримала ліцензію на показ та розповсюдження прав на трансляції Олімпіаді.

Як уточнив пан Пантелеймонов, угода передбачає придбання прав на трансляцію зимових Олімпійських ігор 2014 року, що пройдуть у Сочі (Росія), літних Олімпійських ігор 2016 року (Ріо-де-Женейро, Бразилія) та на трансляцію літніх і зимових параолімпійських ігор.

За словами Олександра Пантелеймонова, у серпні цього року НТКУ отримала другу частину держфінансування у розмірі 170 млн грн, з них були виділені кошти на придбання змагань.

«Ми провели переговори і зараз вийшли на укладання угоди», — зазначив керівник телекомпанії.

Також, як зазначив Олександр Пантелеймонов, НТКУ зацікавлена у придбанні прав на показ чемпіонатів світу з футболу 2018 та 2022 років.

Окрім цього, Перший національний має намір продати субліцензію на Чемпіонат світу з футболу 2014 року: за його словами, зараз йдуть переговори з низкою українських телеканалів.

Під час засідання голова комітету Микола Томенко звернув увагу на зауваження щодо коментування спортивних подій на Першому національному і закликав залучати до роботи лише україномовних коментаторів. Член комітету Ігор Мірошниченко запропонував телекомпанії у продажу субліцензії на великі спортивні події комерційним українським телеканалам, вписувати до обов'язкових вимог забезпечення виключно україномовного коментування.