chrome firefox opera safari iexplorer

Острозька академія святкує день народження

01 жовтня 2013 о 11:13

Сьогодні Національний університет «Острозька академія» святкує день народження — 437 років від дати заснування та 19-річчя з моменту відродження.

Цьогорічне святкування ознаменується поетичним марафоном, присвяченим творчості Тараса Шевченка. Студенти, викладачі та співробітники встановлюватимуть рекорд із занесенням до Книги рекордів України у номінації «Наймасовіше виконання творів Тараса Шевченка з нагоди 200-річчя від дня народження», повідомляє газета «День».

Цього дня академія традиційно перетвориться на «пасіку» із факультетськими «вуликами», «бджолами-студентами» та викладачами. А ректор університету Ігор Пасічник вітатиме усіх зі святом у костюмі пасічника.

Крім урочистостей в актовій залі, усі охочі зможуть відвідати ярмарок, на якому продаватимуть мед, вироби студентів handmade, сувенірну продукцію, страви української кухні тощо.

За словами ректора Острозької академії Ігоря Пасічника, місія Острозької академії — «це підготовка не лише висококваліфікованих фахівців, а й патріотів та провідників української нації. Наша держава зараз потребує молодих, креативних, талановитих, морально стійких і патріотичних інтелігентів, які змогли б згуртувати нашу націю і служити Україні. Саме ці якості ми формуємо у своїх студентів. До речі, рекорд, який встановлюватимуть сьогодні наші студенти, це теж прояв патріотизму. Якщо раніше Острозька академія потрапила у Книгу рекордів України за найдовше письмове вшанування української пісні, то цьогоріч ідея встановлення рекорду збігається із однією з найвизначніших дат в історії нашої держави — 200-річчям від дня народження українського генія Тараса Шевченка».

Нагадаємо, Острозька академія потрапила у п’ятірку найкращих класичних університетів України за рейтингом Міністерства освіти і науки.

Розділи: Новини освіти

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути