chrome firefox opera safari iexplorer

Понад 250 юних акторів з усієї України зберуться в Харкові

30 жовтня 2013 о 09:15

II Всеукраїнський фестиваль дитячих та молодіжних театральних колективів «Лимонад» ім. Марка Ентіна пройде 2 листопада в Харкові, про це УНН повідомили організатори заходу. 

За словами організатор афестивалю, режисера Дмитра Рябченка, таку назву фестиваль отримав невипадково, адже лимонад — це напій дитинства. Свої акторські навички професійному журі продемонструють театральні колективи з Харкова та Харківської області (Мерефа, Богодухів), а також з Донецька, Лисичанська, Луганська та Краматорська. Всього у фестивалі візьмуть участь 250 юних акторів 20-ти театральних колективів.

У конкурсі візьмуть участь діти та молоді люди чотирьох вікових категорій: до 7 років, 8-12 років, 13-18 років і старше 18. 

Нагадаємо, I Всеукраїнський фестиваль дитячих та молодіжних театральних колективів «Лимонад» пройшов у Харкові 11 травня 2013 року.

Довідка. Марк Ентін — харківський драматург і режисер, колишній доцент Харківської академії культури і режисер Харківського театру юного глядача, який поставив безліч дитячих вистав. Помер у 2006 році на 67-му році життя.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути