chrome firefox opera safari iexplorer

Роман про 104-річного карпатського мудреця екранізують

28 жовтня 2013 о 12:55

Нещодавно було підписано договір про авторські права між автором роману «Вічник» Мирославом Дочинцем та зацікавленими у екранізації людьми, імена яких поки тримають у таємниці, повідомляє ЛітАкцент.

Фільм планують випустити в найближчі кілька років. Окрім української сторони, планують залучити до кіно й закордонних партнерів.

Нагадаємо, роман «Вічник. Сповідь на перевалі духу» довгий час був серед лідерів продажу в українських книгарнях. Його герой — реальна людина, закарпатець Андрій Ворон, який прожив 104 роки. Автор роману Мирослав Дочинець був знайомий із цією людиною і записав його спогади. На основі цього і з’явився роман.

За свої 104 роки життя Андрій Ворон пройшов через усі випробування, які випали минулого століття на долю його краю. Передусім йдеться про роки Другої світової війни та повоєнні радянські десятиліття. Довелося Андрієві Ворону як «ворогу народу» відсидіти свій термін на Колимі. Але всупереч усім поневірянням він не став жертвою драматичних обставин. Автор роману наголошує, що насправді «Вічник» – роман про силу людського духу.

Про деякі секрети довголіття і заповіді карпатського мудреця про те, як прожити довго в радості та щасті, можна прочитати тут.