chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні світ відзначає День посмішки

04 жовтня 2013 о 13:43

Всесвітній день посмішки (World Smile Day) відзначається з 1999-го року. Це відбувається, як правило, в першу п’ятницю жовтневого місяця.

Виникненню цього свята посприяв колись зовсім невідомий американський художник Харві Белл. Згідно з легендою, своєю творчістю він нічим особливо не виділявся серед його колег. Критики вважали його і зовсім пересічним, і посереднім художником.

Одного разу, десь у 1963-му році, до нього надійшло замовлення від однієї страхової компанії State Mutual Life Assurance Company of America на виготовлення якого-небудь яскравого і незабутнього символу для їх візитною картки. Як відомо, все геніальне доволі просто і Харві запропонував їм усміхнену жовту пику, відому зараз як звичайний «смайлик».

Замовники схвалили цю ідею. Робота була оцінена в півсотні доларів і всі залишилися задоволені.

Після того, як фірма ввела цей нехитрий символ в побут вони відразу помітили, що їх клієнтам це страшенно сподобалося і успіх від цього нововведення перевершив найсміливіші очікування. Потім цей символ, крім значків, став з’являтися на бейсболках і футболках, листівках і конвертах, і навіть на сірникових коробках. Шановне поштове відомство Сполучених Штатів Америки відзначило цю чудову ідею випуском марки з цим добродушним символом.

В одному з інтерв’ю Харві Белл підкреслив, що для історії художнього мистецтва не було жодної подібної роботи, зробленої так просто і ставшей так зрозумілою всім, що так швидко і широко поширившись, приносила б людям стільки задоволення, радості і щастя.

У 2013 році Всесвітній день посмішки припадає на 4 жовтня.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути