chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні вночі Україна переходить на зимовий час

26 жовтня 2013 о 15:22

У ніч з 26 на 27 жовтня о 4:00 за київським часом в Україні переведуть стрілки годинника на одну годину назад.

Перехід на зимовий час в останню неділю жовтня здійснюється відповідно до постанови Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року.

У результаті різниця в часі між Києвом і Нью-Йорком (Бостоном, Філадельфією, Вашингтоном) становитиме 6 годин (США переводять стрілки в листопаді, після чого різниця становитиме сім годин), Києвом і Лондоном (Лісабоном) — дві години, Києвом і Берліном (Парижем, Мадридом, Римом, Віднем, Варшавою, Прагою, Стокгольмом) — одна година.

При цьому в Києві, Гельсінкі, Вільнюсі, Ризі, Таллінні, Кишиневі, Бухаресті, Софії, Афінах, Стамбулі, Тель-Авіві буде діяти однаковий час. Різниця в часі між Києвом і Мінськом, а також Калінінградом після 27 жовтня становитиме одну годину.

Різниця в часі між Києвом і Москвою (Санкт-Петербургом, Баку, Єреваном, Тбілісі) складе дві години, між Києвом і Єкатеринбургом, Челябінськом — чотири години, а між Києвом і Новосибірськом — п'ять годин.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути