chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві на схилах Маріїнського парку вирубали дерева

09 жовтня 2013 о 16:32

У київському Маріїнському парку біля оглядового майданчика вирубали дерева. За словами чиновників, дерева тягнули вниз ґрунт, створюючи загрозу обвалу.

В управлінні з питань надзвичайних ситуацій Печерського району стверджують, що такі дії не допустять зміщення ґрунту, пише Кореспондент.

Також повідомляється, що ще одна причина вирубування дерев — підготовка до зміцнення схилу правого берега та реконструкції оглядового майданчика. Згідно із заявою представника управління, схил повинен бути укріплений від Арки Дружби народів до Аскольдової могили.

Варто зазначити, що у липні влада Києва повідомляла про намір вирубати понад 200 дерев під час реконструкції Паркової дороги. Згідно з планами київської мерії, Паркову планували розширити до трьох смуг. Проте у вересні гендиректор Київавтодору Петро Береговий заявив, що дорогу розширювати не будуть і під знесення не піде жодне дерево.

Нагадаємо, що у червні в Києві на Парковій дорозі біля вертолітного майданчика стався зсув ґрунту, після чого київська влада закрила дорогу на ремонт. У тому самому місяці через загрозу зсуву на 11 об'єктах Києва була оголошена надзвичайна ситуація місцевого рівня.

Розділи: Довкілля

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути