chrome firefox opera safari iexplorer

Україна у світових рейтингах-2013

09 жовтня 2013 о 14:23

Цього року Україна у міжнародних рейтингах опинилась на перших позиціях за кількістю кібератак, спаму, зростання цін на житло, посіла третє місце за кількістю проблемних справ, що перебувають у Європейському суді з прав людини, та друге місце – за рівнем смертності, пише ZIK.

Як свідчить дослідження міжнародної компанії GFK, Україна увійшла в дев’ятку найменш заможних європейських держав за рівнем купівельної спроможності громадян. У середньому, кожен громадянин ЄС витратив у 2013 році на оплату товарів та послуг 12,8 тис. євро, в той час, як українці та мешканці ще восьми держав, серед яких Білорусь та член Євросоюзу Болгарія, менше 25% відсотків цієї суми. Найбагатшими в Європі залишаються громадяни Норвегії та Швейцарії, котрі зможуть витратити удвічі більшу суму, ніж в середньому європейці.

Лідерські позиції Україна отримала за обсягом експорту основних видів озброєнь у 2012 році – четверте місце в світовому рейтингу експортерів озброєнь СІПРІ.

Хоч українські металурги у липні 2013 року до аналогічного місяця минулого року знизили виробництво сталі на 8,8%, до двох мільйонів 828 тисяч тонн, все одно Україна опинилася на дев’ятому місці у списку світових виробників цієї продукції, про це свідчать дані Світової асоціації виробників сталі.

За результатами досліджень «Лаборатории Касперского», Україна посідає шосте в світі місце за інтенсивністю генерування спам-трафіку.

У рейтингу Spamhaus Project – організації, що займається виявленням спамерського контенту у мережі інтернет – Україна посіла четверте місце. До трійки лідерів рейтингу входять Сполучені Штати, Китай та Російська Федерація. Лише трохи відстають від України Велика Британія, Японія, Бразилія, Німеччина, Італія та Нідерланди.

Україна також входить до п’ятірки країн, з території яких здійснюється найбільше кібератак.

Цього року Україна посіла четверте місце в світі за кількістю сертифікованих ІТ-спеціалістів після США, Індії та Росії. Як зазначається у щорічному звіті Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації, 40% IT-фахівців працюють у Києві, 19% – в Харкові, 16% – у Львові, 7% – в Дніпропетровську і 4% – в Одесі.

Цього року Україна посіла друге місце в світі за рівнем смертності з показником 15,75 осіб на 1000 жителів. Про це свідчить звіт Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США. На першому місці – Південна Африка (17,36), за Україною – Лесото (15,02) і Чад (14,85). РФ займає десяту позицію з 13,97 осіб на 1000 жителів.

У рейтингу аморальних країн світу, укладеним аналітиками агенції від Bloomberg, Україна не потрапила у десятку, але виявилась тринадцятою. При складанні рейтингу, враховували чотири показники: середню кількість випитого алкоголю, кількість викурених цигарок на душу населення, відсоток громадян, які приймають наркотики, а також загальні втрати від азартних ігор у відсотках від ВВП.

Згідно з даними дослідників, на рік середній українець випиває понад 17 л алкоголю, що на один літр більше за показники середнього росіянина. В той же час, середній українець курить щороку на 300 цигарок менше, ніж росіянин.

Згідно з результатами дослідження Американського інституту Геллапа, українці виявилися одними з найбільш стриманих мешканців планети. У дослідженні Gallup, яке було проведено з 2009 по 2011 роки, Україна посідала третє місце серед найменш емоційних країн.

Також Україна зайняла десяте місце у світі за зростанням цін на житло, за останній рік його вартість у країні зросла на 10,9%. Такі дані оприлюднила компанія Knight Frank у своєму рейтингу зростання цін на житло в різних країнах світу Global House Price Index.

У той же час Україна зайняла десяте місце в списку найпривабливіших країн для придбання землі з потенційним обсягом продажу 1,2 млн га, як свідчить звіт Світової організації торгівлі «World Trade Report -2013».

Цього року Україна посіла третє місце за кількістю проблемних справ, що перебувають у Європейському суді з прав людини. Згідно з представленими статистичними даними, перше місце посідає Росія (на неї припадає 15% таких справ), на другому місці – Туреччина (12%), за якою слідує Україна (10%). На четвертому розташувалася Італія (8%).

Відповідно до результатів дослідження The Economist Intelligence Unit («Індекс демократії 2012. Застій демократії»), за рівнем демократії Україна очолила список країн з гібридними режимами та посіла 80-ту сходинку (5,91 балів з 10-ти), що на одну позицію нижче, ніж минулого року. Загалом у рейтингу було досліджено 167 країн, повідомляє Тиждень.

Як повідомлялось, за останні три місяці Україну в міжнародних рейтингах відзначили як країну, яка втрачає миролюбність, свободу преси, і в той же час поліпшує конкурентоспроможність та залишається в останній десятці оцінювання репутації.

Розділи: Аналітика