chrome firefox opera safari iexplorer

Україна змагається за друге місце «Вікі любить пам'ятки»

08 жовтня 2013 о 14:17

Україна та Німеччина змагаються за друге місце в рейтингу країн-учасниць фотоконкурсу Wiki Loves Monuments.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

«Україна претендує на друге місце у всесвітньому фотоконкурсі Wiki Loves Monuments („Вікі любить пам'ятки“) за кількістю завантажених світлин. Станом на сьогодні від України зареєстровано 35,666 тис. фото пам'яток історії та культури. Ця цифра не є остаточною, оскільки до 21 жовтня можливе вилучення фотографій, які не відповідають законодавству про авторські та суміжні права. Таким чином, наразі триває боротьба за друге місце між Україною та Німеччиною, від якої завантажено 35,59 тис. світлин», — зазначається в повідомленні.

Конкурс «Вікі любить пам'ятки» тривав з 1 по 30 вересня 2013 року. Протягом цього періоду фотографи (професіонали й аматори) розміщували свої роботи у Вікісховищі.

До 21 жовтня в кожній країні буде відібрано найкращі фотографії, які подаватимуться на розгляд міжнародного журі. Найкращого фотографа світу планується оголосити до 8 листопада 2013 року.

Торік Україна посіла четверте місце (понад 33 тис. фото) — після Польщі, Іспанії та Німеччини.

В Україні конкурс проводить громадська організація «Вікімедіа Україна» за підтримки Міністерства культури України.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути