chrome firefox opera safari iexplorer

Українець переміг на Чемпіонаті світу з фехтування серед ветеранів

07 жовтня 2013 о 15:13

На Чемпіонаті світу з фехтування серед ветеранів, який відбувся в болгарському місті Варна, український шпажист Володимир Соколов завоював звання найсильнішого фехтувальника планети в категорії спортсменів у віці від 50 років і більше, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Національної федерації фехтування України.

На шляху до фіналу українець послідовно обіграв голландця Пауля Ван Дер Берга (10:6), американця Тімоті Гласс (10:2), італійців Фабіо Франчі (10:7) і Коссімо Ферро (10:6), а в золотому матчі узяв гору над французом Філіппом Коні (10:6).

Чемпіон світу 2012 року Роман Семикоз цього разу завершив свій виступ у 1/8 фіналу. Саме на цій стадії змагань Роман не впорався з Коссімо Ферро, поступившись останньому з рахунком 5:10.

Зазначимо, що цього року за нагороди Чемпіонату світу у віковій категорії 50+ боролося 73 спортсмени з 20 країн світу.

«Буквально в кроці від медалі зупинився шабліст Василь Шуберт. Усього одного удару не вистачило українцеві до потрапляння у четвірку найсильніших фехтувальників на шаблях у категорії 70 років і більше. З рахунком 9:10 Василь у чвертьфіналі поступився американці Рею Секстону», — йдеться у повідомлені.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Спорт в Україні

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути