chrome firefox opera safari iexplorer

«Українське радіо» оголосило конкурс пісень на слова Тараса Шевченка

02 жовтня 2013 о 15:44

До 200-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка «Українське радіо» оголосило музичний конкурс «Нова пісенна Шевченкіана», учасники якого змагатимуться у написанні музичних творів на слова Великого Кобзаря.

Про це повідомляє «Телекритика».

Пісні-переможці конкурсу транслюватимуться в ефірі Національної радіокомпанії України: на Першому каналі «Українського радіо», на «Радіо «Промінь» та «Раідо Культура», а також увійдуть до CD-збірки «Нова пісенна Шевченкіана».

Крім того, переможці конкурсу будуть запрошені на гала-концерт теле-радіопрограми «Мистецькі історії».

Конкурсний відбір фонограм триватиме з 1 жовтня до 20 грудня, за підсумками конкурсу буде визначено 20 пісень-переможців.

Як йдеться у повідомленні прес-служби «Українського радіо», участь у конкурсі «Нова пісенна Шевченкіана» можуть взяти музичні композиції, написані на слова Тараса Шевченка, які не транслювалися публічно у телерадіоефірі. Пісні можуть бути представлені у форматах рок, поп, танцювальної музики та авторської пісні.

Щоб взяти участь у конкурсі, заявникам потрібно надіслати демо-версію своєї пісні на слова Тараса Шевченка за адресою 220@nrcu.gov.ua, до фонограми обов'язково додаються контактні данні та інформація про виконавця.

Якщо демонстраційна версія пісні відповідає вимогам конкурсу, але не відповідає якості запису фонограм, музикантам буде надана можливість зробити якісний запис у професійній студії «Українського радіо».

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути