chrome firefox opera safari iexplorer

Український спортсмен увійшов до топ-100 світового рейтингу тенісистів

28 жовтня 2013 о 12:52

В опублікованому сьогодні оновленому рейтинг-листі Асоціації тенісистів-професіоналів найбільшого прогресу серед українців за минулий тиждень досяг Олександр Нєдовєсов, котрий піднявся на 22 сходинки вгору і, розмістившись на 99 позиції, уперше в своїй біографії увійшовши до топ-100, передає УНН.

Таким чином О. Недовєсов став другою ракеткою України, випередивши Сергія Стаховського. Тенісист з Алушти здійснив стрибок щаблями рейтингу, вигравши одиночний титул на челленджері в російській Казані, де він переміг у фіналі Олександра Голубєва з Казахстану, взявши реванш за поразку від нього попереднього тижня на Кубку Кремля. Цей успіх також забезпечив О. Нєдовєсову місце в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії. Шкода лише, що незабаром цей тенісист представлятиме на змаганнях іншу країну – Казахстан.

С. Стаховський тепер 103-й у світовій класифікації. Неприємну для себе рокіровку в межах першої сотні зазнав лідер вітчизняного тенісу Олександр Долгополов. Вигравши лише один матч минулого тижня на турнірі в Базелі, киянин перемістився з 38 на 59 місце. Він зможе поліпшити статус-кво цього тижня під час виступу на Мастерсі в Парижі, де першим суперником Олександра стане француз Ніколя Маю.

У новому рейтингу WTA краща українська тенісистка Еліна Світоліна зберегла місце в четвертому десятку. Леся Цуренко зараз 71 після 67 позиції на минулому тижні.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути