chrome firefox opera safari iexplorer

Українці долучаться до кампанії проти порушень прав людини перед Олімпіадою в Росії

10 жовтня 2013 о 16:41

Українці зможуть долучитися до кампанії з висвітлення порушень прав людини в Росії міжнародної організації Amnesty International, що почалася 7 жовтня – одночасно з прибуттям до Москви олімпійського вогню зимових Ігор 2014 року. Це можна зробити, підписавши петицію на сайті українського представництва організації.

На сайті Amnesty International в Україні розміщена петиція на ім’я президента Путіна з вимогами припинити порушення прав людини та тиск на громадянське суспільство в Росії.

А сотні тисяч прихильників Amnesty International розпочали серію акцій та протестів в усьому світі – це виступи, флеш-моби та пікети, в тому числі перед російськими посольствами.

«Олімпійська хартія забороняє проведення демонстрацій на олімпійських об’єктах, але ці заборони мають стосуватися тільки спортивних об’єктів і майданчиків, та виключно в законних цілях. На час Олімпійських ігор ніхто не скасовує права людини. Ігри приймає місто, але їх також організовує і вся країна, і порушення основних прав людини в цілій країні, як це відбувається в Росії, неприйнятні і повинні бути негайно припинені», – заявляють в організації.

Кампанія Amnesty International буде стосуватися в’язнів сумління (Володимир Акімєнков , Артем Савьолов і Михайло Косенко), законодавчого обмеження мирних протестів, гомофобного законодавства, Закону про образу почуттів віруючих тощо.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути