chrome firefox opera safari iexplorer

Українці поспішають збудувати кар'єру до 30 років

01 жовтня 2013 о 15:03

Молоді та успішні українці намагаються збудувати кар'єру до 30 років, йдеться в сюжеті «Сніданку з 1+1». Приміром, Андрію Мельнику 28 років і він один із засновників столичного агентства з мовних перекладів, послугами якого користуються великі міжнародні компанії. Під керівництвом юнака працює більше 20 підлеглих. «У мене є прагнення відкривати новий бізнес, нові напрямки», — говорить він. Українці поспішають будувати кар’єру до 30 років Починав свою кар'єру пересічний студент технічного вузу з роботи IT-спеціалістом. Жага до саморозвитку та нових знань за декілька років вивели його на керівну посаду. Втім ще тоді Андрій зрозумів, що комп'ютерні технології його не цікавлять.

«В 23 роки я прийняв рішення звільнитися і почав працювати на себе. Ризик був великий», — розповів Андрій. Першою його спробою стала сфера туризму. Оскільки Андрій любив подорожувати, а грошей на це не було, хлопець почав організовувати поїздки Україною для друзів та знайомих. «Заробіток може і був, але він був мінімальній. Мені було цікаво окупити свої витрати на переїзд», — зазначив Андрій. Сьогодні він подорожує повністю своїм коштом і за кордон, любить гірськолижний спорт, яхтинг, польоти на параплані. Але це тільки у вільний час, якого хлопцеві бракує. Не вистачає часу і на особисте життя та зустрічі з друзями.

Таких, як Андрій, спеціалісти відносять до «покоління ігрик». «Це люди амбітні, вони впевнені, що варті дуже хорошої кар'єри. Стабільність їх цікавить найменше, їх цікавить розвиток», — розповіла фахівець кадрового порталу Уляна Ходорівська. За її словами, великі міжнародні компанії в таких спеціалістах зацікавлені. «Вони воліють наймати молодого спеціаліста, трішечки менше йому платити. Слоган цієї компанії – стань директором за три роки», — додала експерт. В Україні подібна тенденція з'явилася наприкінці 2012 року. Найбільше таких молодих управлінців у сферах продажів, маркетингу, піару та комп'ютерних технологій. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільш задоволені своєю роботою айтішники, а працівники готельного бізнесу мріють звільнитися.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути