chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні почнуть виробляти китайські автомобілі Lifan

02 жовтня 2013 о 13:44

У листопаді на заводі легкових автомобілів корпорації Богдан у Черкасах стартує виробництво китайських легкових авто Lifan, про це повідомив комерційний менеджер представництва Lifan в Україні Джейкоб Ліу.

«Початок великовузлового (SKD) складання вже затверджене. Перші партії SKD-комплектів прибудуть в Україну в листопаді. Що стосується дрібновузлового (CKD) складання, то ми знаходимося на стадії переговорів з корпорацією Богдан», – повідомив він.

Ліу розповів, що на заводі вироблятимуть чотиридверний седан С-класу Lifan 620 і кросовер Х60 в кількості близько 500 автомобілів на місяць. Про інші подробиці проекту поки не повідомляється.

Також Ліу поскаржився на низькі продажі авто цієї марки в Україні за підсумками січня-вересня. «У першу чергу, на це вплинуло введення спецмита на імпортні автомобілі, а також введення утилізаційного збору. Але подібні критичні моменти відкрили для компанії Lifan додаткові можливості – несподівана зміна політики по відношенню до імпорту авто закріпило співробітництво між Lifan і компанією Богдан», – зазначив менеджер.

Генеральний директор офіційного імпортера Lifan, компанії Богдан Восток Авто Олександр Миненок, уточнив, що в січні-серпні в Україні було продано 384 автомобілі цієї марки або на 44% більше, ніж за той же період 2012 року.

Нагадаємо, раніше корпорація Богдан оголосила про старт великовузлового складання китайського бюджетного позашляховика Great Wall Motor Naval H3 . До кінця року будуть випущені 500, а в наступному – 1,2 тис. автомобілів. 25 вересня представники корейської Kia Motors Corporation заявили, що планують підписати угоду з Укравто про збірку чотирьох моделей на Запорізькому автозаводі (ЗАЗ).

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути