chrome firefox opera safari iexplorer

Відпочинок в раю або 10 найкращих островів світу

23 жовтня 2013 о 10:14

Зима вже не за горами. Зараз найкращий час, щоб планувати свій теплий відпочинок в холодну пору року. Condé Nast Traveler опублікував рейтинг Топ-25 найкращих островів світу, обраних читачами видання. Пропонуємо поглянути на десятку лідерів.

Список другий рік поспіль очолив Мауї — другий за величиною острів Гавайського архіпелагу. Таке визнання острів отримав завдяки чудовому ландшафту Національного парку Халеакала, можливості спостерігати за китами і чудовим пляжам. Туристи також люблять досліджувати мальовничу Дорогу на Хану довжиною в 96 км, яка проходить повз водоспади, океан і Сім священних басейнів.

На другому місці розмістився ще один гавайська острів – Кауаї. Це один із найспокійнiших островів архіпелагу зі «сплячими маленькими історичними містечками» і гостинними мешканцями. Але він також сповнений неймовірних пейзажів і «змушує серце калатати від пригод».

Третє місце зайняли Мальдіви. Розташовані в Індійському океані на південному заході від Шрі-Ланки вони представляють собою ланцюг мальовничих островів із бірюзовою водою, білим піском, пляжними віллами і неймовірними заходами сонця.

Четверту сходинку посів Кайауа Айленд, Південна Кароліна, США. Крім природних заповідників, пляжів і прекрасних краєвидів, на острові є також гарні поля для гольфу і тенісні корти.

Замикає п'ятірку Бора-Бора — один із Підвітряних островів архіпелагу Острови Товариства у Французькій Полінезії в Тихому океані, розташований у 241 км на північний захід від Таїті. Він уявляє собою квінтесенцію ізольованого острова для відокремленого відпочинку. Тут можна втекти від усього світу в надводне бунгало або досліджувати неймовірне життя океану, займаючись дайвінгом, сноркелингом або просто плаваючи.

Далі в десятці найкращих островів світу за версією читачів Condé Nast Traveler йдуть (з 6 по 10 місце):Острів Сі (Джорджіа ), Муреа (Французька Полінезія), Оаху (Гаваї), острови Великого Бар'єрного Рифа (Австралія), замикає десятку Великий Острів, Гаваї.

Нагадаємо, кілька днів тому сайт Euromag назвав чотири місця, куди ще можна відправитися в кінці жовтня і початку листопада в пошуках літа.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути