chrome firefox opera safari iexplorer

Виявлено унікальні архівні листи української письменниці Ольги Кобилянської

23 жовтня 2013 о 17:55

Наступного місяця Центральний державний архів вищих органів влади та управління України презентуватиме документальну виставку, присвячену 150-річчю від дня народження видатної української письменниці та громадської діячки Ольги Кобилянської.

Як повідомила Голова Державної архівної служби Ольга Гінзбург, під час підготовки до урочистостей було виявлено низку документів, які характеризують життєвий та творчий шлях видатної письменниці.

«Було виявлено понад 100 неопублікованих листів Ольги Кобилянської, серед яких – дійсно неоціненний скарб: нарис чеською мовою «Самостійна Україна». Він раніше був невідомий і не друкувався. Після введення цих листів до суспільного вжитку і наукового обігу розшириться та збагатиться новими даними і біографія великої української письменниці, а, отже, і знання українців про своїх духовних лідерів», — наголосила Ольга Гінзбур.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути