chrome firefox opera safari iexplorer

За чотири роки презирство українців до влади стрімко зросло — соцопитування

08 жовтня 2013 о 15:22

У 27% жителів країни такі негативні емоції щодо влади як ненависть, презирство, роздратування виникли за останні 4 роки, а в східному і південному регіонах України таких більше 60%, як показує соцопитування, проведене компанією GfK Ukraine.

Разом з тим, у 41% українців у віці старше 16 років нинішня влада викликає байдужість, тоді як все менше громадян відчувають до влади страх і боязкість. У той же час, зменшилася кількість українців, у яких є бажання допомогти, симпатія і співчуття. Байдужість українців зросла за ці роки на 10%.

Одночасно впала частка респондентів, які бояться керівництва країни (з 8% у березні 2012 року до 4% у серпні 2013 року). Крім того, все менше українців прагнуть допомогти нинішній владі (6% зараз проти 9% 2012 року), відчувають симпатію (1% проти 3 %) та співчуття(6% проти 10%).

Разом з тим, третина респондентів (35%) вважають, що вибори президента України повинні відбутися раніше терміну, щоб була можливість змінити його швидше. 42% впевнені, що вибори президента мають пройти 2015 року, як і повинно бути за Конституцією. 24% вагалися висловити свій погляд із цього питання.

Додамо, що ідея організації дострокових виборів президента України має більше прихильників у Києві (58%), західному і північному регіонах (55% і 49% відповідно). У той же час, у східному (63%) і південному (55%) регіонах схиляються до виборів президента 2015 року.

Нагадаємо, що у вересні компанія Research & Branding Group провела всеукраїнське соцопитування, згідно з яким лише 22% респондентів назвали Росію братською країною.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути