chrome firefox opera safari iexplorer

24 листопада на Євромайдані очікують до 40 тисяч учасників

22 листопада 2013 о 13:55

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк закликав українців прийти 24 листопада на мітинг у Києві і висловити свою підтримку європейської інтеграції України, повідомляє DT.UA.

«Ми будемо проводити політичні консультації з громадянським суспільством, і ми ще раз закликаємо: перший крок до боротьби з режимом — це 24 листопада», — сказав Яценюк на брифінгу.

Відповідаючи на питання, чи підтримує опозиція збори на Майдані Незалежності громадських активістів та представників громадських організацій, які вже з вечора четверга висловлюють там свою підтримку євроінтеграції України, політик підкреслив, що вже вчора депутати фракції «Батьківщина», а також лідери опозиції і він сам, були на Майдані.

«Наші депутати чергують там. Я ще раз підкреслю, що це ініціатива громадянського суспільства, яку ми підтримуємо. Буде встановлено графік чергування депутатів», — пообіцяв Яценюк.

Нагадаємо, українці, обурені рішенням уряду України припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, увечері 21 листопада зібралися на Майдані Незалежності в Києві. Активісти почали самоорганізовуватися за допомогою соціальних мереж.

На Майдан Незалежності для участі в мітингу на підтримку євроінтеграції очікується прибуття 30-40 тис. осіб, повідомляють «Коментарі».

З більшості регіонів країни готується централізований виїзд людей до Києва на Євромайдан. «Цілком очевидно, що автобусам не даватимуть доїхати до Києва, але, незважаючи на це, очікується хороша явка з боку жителів столиці», — зазначає джерело у «Батьківщині».

Нагадаємо, що мітинг в неділю, 24 листопада, призначено на 12.00.

Розділи: Суспільство