chrome firefox opera safari iexplorer

8-річна українка завоювала золото на міжнародному цирковому фестивалі

06 листопада 2013 о 11:07

Українська еквілібристка Валерія Давиденко виборола золоту медаль на сьомому Міжнародному фестивалі дитячих та молодіжних циркових колективів , шкіл та виконавців «Циркове майбутнє».

Валерія виступала в молодшій категорії конкурсу (до 12 -ти років). На суд міжнародного журі , вона представила свій номер «Дюймовочка» (жанр «Еквілібристика»), повідомляє Nobelon.net. 

Всього, в молодшій категорії було представлено близько 20- ти номерів. Змагалися учасники з різних країн, зокрема з Росії, Франції, Риги, Німеччини, Америки, Білорусі, Швеції і т.д.

За словами мами чемпіонки Наталії Давиденко, ця перемога — це нова сходинка до мрії. «Її мрія стати відомою артисткою, бути прикладом, на який би рівнялися артисти-початківці», — каже мама Валерії.

Вона також зазначила , що після виступу дівчинки, європейське журі аплодувало їй стоячи.

Луганський фестиваль «Циркове майбутнє» вперше відбувся у 2002-ому році. У 2005 він став Всеукраїнським, а в 2007 році фестиваль набув статусу Міжнародного.

а роки існування Фестивалю в ньому взяли участь більше 900 самодіяльних і професійних виконавців з різних країн, серед яких: Україна, Росія, Польща, Німеччина, Чехія, Словаччина, Узбекистан, Латвія, Литва, Швейцарія, Швеція, Італія, Іспанія, Великобританія, Фінляндія, Франція, США. З кожним роком географія учасників фестивалю розширюється.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути